Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konkurs: Babcia i Dziadek!
Exclamation 
Zapraszam Was do udziału w kolejnym konkursie pn. "Babcia i Dziadek".
Zasady: Napisz 5 haseł, które kojarzą Ci się z Twoją Babcią i Twoim Dziadkiem.
Hasła konkursowe piszemy poniżej w postach w terminie do dnia 20.01.2024 r.
Do wygrania: 2O.OOO@

[Obrazek: pies-ruchomy-obrazek-0932.gif]
Polub Odpowiedz
Z moją babcią i dziadkiem kojarzyły mi się dobre obiadki i wypady na miasto
Smile
Polub Odpowiedz
Mi to kojarzą się z  babcią i dziadkiem wakacje , nie mogliśmy z rodzeństwem się doczekać aż będą wakacje żeby tylko do nich jechać. Wypady z dziadkiem na ryby,a z babcią zbierać warzywa na ogródku i chodzenie na grzyby  to były czasy i wspomnienia pozostają których nikt nam nie zabierze. Chodź niestety nie ma zemną już babci i dziadka ale w pamięci zawszę pozostaną... Heart
Heart
Polub Odpowiedz
1- Babcia i Dziadek to słowa, które każdemu dziecku kojarzą się z ciepłem, miłością i wszystkim co dobre. 
2- Pamiętajcie o życzeniach, bo babcia i dziadek  to narodowy skarb .
3- W życiu i serduszku każdego dziecka, dziadkowie zajmują szczególne miejsce, bo kto najczulej przytuli, znajdzie radę na każde zmartwienie?
4-Kochanym Babciom i drogim Dziadkom  życzymy  dużo zdrowia, samych pięknych chwil w życiu i tego, aby zawsze byli dumni ze swych wnuków.
5-Wiele zawdzięczam swojej Babci w różnych wymiarach, ale najważniejsze, że przekazała mi swoją mądrość życiową i wartości, które cenię i staram się stosować cały czas.
Polub Odpowiedz
[Obrazek: 3cf037850902b606b1fa82616362ee6f.gif]

"Napisz 5 haseł, które kojarzą Ci się z Twoją Babcią i Twoim Dziadkiem."

1. Czas - babcia ZAWSZE miała dla mnie i brata czas i dużo go nam poświęcała...
opiekowała się nami, gdy rodzice pracowali (w najmłodszych latach odprowadzała
nas do szkoły i potem z niej odbierała, odrabiała z nami lekcje, oj dużo by tu jeszcze wymieniać).

2. Miłość - wszyscy dziadkowie BEZGRANICZNIE kochają swoje wnuki i zrobią dla nich wszystko...
ja to zawsze czułem i wciąż czuję, bo mam jeszcze jedną babcię.

3. Zabawa - babcia zawsze miała masę pomysłów na urozmaicenie nam dnia...
nauczyła nas grać w karty (dokładnie to w Tysiąca), wypady do lasu, np. na grzyby, pikniki (do dziś uwielbiam),
niezapomniany wspólny wakacyjny wyjazd pociągiem (obie babcie zabrały nas w pierwszą naszą podróż 
pociągiem... aż na Kaszuby, nad jezioro do rodzinki), czytała nam, grała z nami w Warcaby i Chińczyka itd. itd.

4. Zapach - z babcią kojarzą mi się różne wspaniałe zapachy, zawsze pichciła coś smakowitego w kuchni...
pamiętam zapach ciast (szarlotki albo ciasta drożdżowego), ale i szczególne miejsce zajmuje tu zapach
śliwek, bo jak byłem mały to babcia miała swój mały sad śliwkowy (wiele odmian tego owocu) - bawiliśmy
się tam z bratem, a jak byliśmy trochę starsi to pomagaliśmy w zbiorach i potem w sprzedaży... no i ten zapach
oraz smak najlepszych śliwek w całej okolicy : ) to coś, czego nigdy nie zapomnę.

5. Bezpieczeństwo - obu moich dziadków niestety dość słabo pamiętam, ale zapamiętałem to, że dziadek, który
z nami mieszkał zawsze mnie bronił, niezależnie od tego czy byłem czemuś winny czy też nie (przeważnie byłem)
i jak np. mama goniła mnie ze ścierą xD, bo coś zbroiłem, to dobrze wiedziałem gdzie się udać, kogo szukać i 
za czyją posturą się schować. Dodałbym tu jeszcze jedno hasło, które kojarzy mi się z dziadkiem, a mianowicie -
prezenty. Często sam nam coś zrobił, np. piaskownicę czy huśtawkę, albo kupił pieska (i do dziś kocham psy),
ale i pierwszy rower też od dziadka dostałem.

[Obrazek: pol_il_Sliwa-Amers-Plant-Pack-10386.jpg]

PS  A gdybym musiał określić moją babcię tylko jednym hasłem (a nie pięcioma) to rzekłbym... kobieta-orkiestra,
bo ogarniała, jak jeszcze sił jej nie brakowało, dosłownie wszystko - zajmowała się domem, mną i bratem, gotowała,
do tego praca dodatkowa, sad i kilkanaście arów warzyw, opieka nad schorowanymi w rodzinie... i do starości prowadziła
samochód, by ze wszystkim się wyrobić i ewentualnie jeszcze zdążyć na bijące w owych czasach rekordy popularności
seriale, czy raczej opery mydlane. Pamiętam jak siadałem razem z nią przed telewizorem i oglądaliśmy... "Dynastię" xD : D.

Polub Odpowiedz
Exclamation 
Dziękuję ślicznie [Obrazek: oklaski-emotikon-ruchomy-obrazek-0012.gif]za udział w konkursie, który polegał na napisaniu 5 haseł o Babci i Dziadku.
1
Udział wzięli: DEXTER1981, Ola1, Rybcia, Karol
[Obrazek: oklaski-emotikon-ruchomy-obrazek-0013.gif]
Nagroda po 2O.OOO@ dla: Ola1 i Karol
 Nagrody pocieszenia po 7.OOO@: Rybcia i DEXTER1981
[Obrazek: oklaski-emotikon-ruchomy-obrazek-0015.gif]
1
 Zapraszam, kolejne konkursy już wkrótce na naszym forum.
[Obrazek: pies-ruchomy-obrazek-0932.gif]
Polub Odpowiedz
[Obrazek: tumblr_nwua2whr2t1qitqw9o1_500.gif]

[Obrazek: attachment.php?aid=19]   [Obrazek: attachment.php?aid=20]

Podziękował.
Dzięki za [Obrazek: monkey.gif]-i  i  fajną zabawę.

A wszystkim Babciom i Dziadkom z okazji Ich święta życzę wszystkiego najlepszego...
Zdrowia i uśmiechu na każdy dzień.

Pozdrawiam i winszuję  ; )

Polub Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości