• Strona główna
  • Czat
  • Forum
  • Blog
  • Gry
    • Małpkowe pudełka
    • Smyranie małp
    • Koło małpoluny
    • Pacman
  • Doładuj małpki
  • Lista użytkowników
  • Szukaj
  • Sklep
  • Kontakt
  • Pozdrowienia
    • Pozdrowienia premium
    • Pozdrowienia standardowe
  • Panel ekipy

• Strona główna
  • Forum
  • Lista przebojów
  • Blog
  • Gry
  • Małpkowe pudełka
  • Smyranie małp
  • Koło małpoluny
  • Pacman
  • Pozdrowienia
  • Pozdrowienia premium
  • Pozdrowienia standardowe
  • Doładuj małpki
  • Lista użytkowników
  • Szukaj
  • Sklep
  • Kontakt
  • Panel ekipy
Zaloguj się   Załóż konto!
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Top-Czat.pl - Czat internetowy, forum ogólnotematyczne
Top-Czat.pl - Czat internetowy, forum ogólnotematyczne Uzależnienia i Problemy z nimi związane Inne uzależnienia Kiedy zaczyna się problem .. ?

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiedy zaczyna się problem .. ?
Konto usunięte
Gość

: @0
06.Kwi.2019, 10:27 PM
Coraz częściej słyszy się  o internetowym uzależnieniu . Problem dotyczy nie tylko dzieci  i młodzieży , ale także  ludzi dorosłych . Zapominając o realnym świecie i wszystkim co powinno być  dla nich istotne , większość  czasu spędzają  w sieci . Długie  rozmowy mające miejsce na przeróżnych portalach bardzo szybko wciągają i wydawać się  mogą  lekiem na całe  zło . Umiar i jeszcze  raz umiar , jest on niezwykle  konieczny i oczywiście świadomość zagrożenia jakie niesie ze sobą internet .
Do technologicznych uzależnień możemy  zaliczyć też   telewizję lub  gry komputerowe .

Kiedy czas na odwyk?
[-] Post użytkownika Konto usunięte lubi 4 użytkowników :4 użytkowników Lubie to! Konto usunięte's post
  • , izzy35, Karol, Lea
Odpowiedz
Ola1
Gość

: @0
07.Kwi.2019, 07:43 PM
Zaczyna się niewinnie Beatko a problem jest ...Bo w dzisiejszych czasach nie wyobrażamy sobie codzienności, która nie jest wspierana poprzez wachlarz możliwości, jakie daje Internet. Ludzie szybko wdrożyli go w swoje życie, używając do pracy, nauki  ,do  zdobywania i przekazywania informacji, rozrywki oraz komunikowania się między sobą. Myślę ,że całkowita rezygnacja z komputerów i internetu w XXI wieku, wydaje się równie absurdalna, jak niekorzystanie z energii elektrycznej...Kiedy czas na odwyk ? Ja kompletnie zapominam o chęci korzystania z internetu kiedy wyjeżdżam na urlop ..Jestem  wtedy off-line. Niech świat się wali. Mnie nie ma... A tak właściwie, to po co miałby mi być ten internet na wakacjach? I świat się nie zawalił....
[-] Post użytkownika Ola1 lubi 4 użytkowników :4 użytkowników Lubie to! Ola1's post
  • , izzy35, Karol, Lea
Odpowiedz
Offline bulma731

Liczba postów: 11
Liczba wątków: 1
Otrzymanych polubień: 10
Wystawionych polubień: 0
Reputacja: 30
: @5,010
29.Lis.2019, 02:58 AM
ja jestem uzalezniona od internetu odkad się urodziłam , i mam z tym wielki problem.
[-]
  •
Szukaj
Odpowiedz
Offline Milkaaa
Happy new year 2021 ! :)
Liczba postów: 422
Liczba wątków: 73
Otrzymanych polubień: 1,805
Wystawionych polubień: 1,539
Reputacja: 745
: @2,868
29.Lis.2019, 04:23 AM
Jesteś uzależniona od internetu ? Od kiedy sie urodziłaś ? A to szybko zaczęłaś . Big Grin a tak na poważnie to myślę ,że jakbyś miała inne zajęcia to byś nie siedziala cały czas w necie . Wiem ,że zabijanie nudy żeby nie siedzieć w 4 - kątach i żeby z kimś popisać ,bo samotność dobija . Ale myślę ,że jak byś znalazła sobie kogoś ( facet ) koleżanka ? Żeby z tymi osobami bywać .. to raczej byś o necie nie pamiętała już . Ps każdy żyje po swojemu .. i tylko Ty jesteś zależna od tego jak Twoje życie sie toczy . Smile
[-] Post użytkownika Milkaaa lubi 8 użytkowników :8 użytkowników Lubie to! Milkaaa's post
  • , , , izzy35, Lea, Malibu, Szelka, Viola
Szukaj
Odpowiedz
Offline oliwiaKoal
Liczba wątków: 0
Otrzymanych polubień: 2
Wystawionych polubień: 0
Reputacja: 0
: @120
04.Cze.2020, 01:59 PM
ja to mam problem z shoppingiem. zawsze coś kupuję i nie mogę przejść mimo sklepu. Ostatnio tzry dresy kupiłam w KIK dlaczego nie wiem....
[-]
  •
Szukaj
Odpowiedz
Offline kirito85
Liczba wątków: 1
Otrzymanych polubień: 44
Wystawionych polubień: 26
Reputacja: 30
: @167
21.Wrz.2020, 11:07 AM
Wszystko zależy  co rozumieć przez uzależnienie. Jedni np. streamują na internecie Twitch.TV jak grają na PC  inni jak rysują. Jest dużo rzeczy  negatywnych i pozytywnych. Dla jednych  np granie to hobby jak dla innych zwiedzanie miast, podróże wspinaczki po górach. Kazdy spedza wolny czas tak jak moze i ma mozliwosci. Podczas gier na PC mozna poznac wielu ludzi ktorzy maja podobne zainteresowania, nie mowie tu np o czatach itp bo w wiekszosci  ludzie udaja kogos kim nie sa , zabijaja nude bo sa w domu , maja dzieci i sie nimi opiekuja.  Internet to rowniez sposob komunikowania sie ale tak na prawde rzecz biorac duzo osob tak na prawde sie nie zna i zyja w tzw zludzeniach "maz, zona czatowa" Tworzenie wyimaginowanych zwiazkow bo nie uklada im sie w malzenstwie zwiazku. Tak na prawde hobby ktore laczy ludzi jest bardziej pozytywne i realne doswiadczenie ktore sprawia ze otaczajacy ludzie maja podobne zainteresowania niz wymyslanie historyjek jak to bywa na czatach  by zaimponowac. Wszystko tez ma swoj umiar ,a widzialem duzo osob dla ktorych czat i plotki sa wazniejsze niz druga osoba dlatego z taka osoba nie warto poswiecac czasu bo zyje  w swoim swiecie. Ciekawi mnie Wasz tok myslenia na temat mojej wypowiedzi, chetnie poczytam Smile
[-] Post użytkownika kirito85 lubi 1 użytkownik :1 użytkownik Polubień kirito85's post
  • Lea
Szukaj
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

•  
  • Wróć do góry  
  • Lite mode  
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Polskie tłumaczenie © 2007-2018 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku
Send thread to a friend