• Strona główna
  • Czat
  • Forum
  • Blog
  • Gry
    • Małpkowe pudełka
    • Smyranie małp
    • Koło małpoluny
    • Pacman
  • Doładuj małpki
  • Lista użytkowników
  • Szukaj
  • Sklep
  • Kontakt
  • Pozdrowienia
    • Pozdrowienia premium
    • Pozdrowienia standardowe
  • Panel ekipy

• Strona główna
  • Forum
  • Lista przebojów
  • Blog
  • Gry
  • Małpkowe pudełka
  • Smyranie małp
  • Koło małpoluny
  • Pacman
  • Pozdrowienia
  • Pozdrowienia premium
  • Pozdrowienia standardowe
  • Doładuj małpki
  • Lista użytkowników
  • Szukaj
  • Sklep
  • Kontakt
  • Panel ekipy
Zaloguj się   Załóż konto!
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Top-Czat.pl - Czat internetowy, forum ogólnotematyczne
Top-Czat.pl - Czat internetowy, forum ogólnotematyczne Uzależnienia i Problemy z nimi związane Alkoholizm i jego definicja alkoholizm , czy jesteś uzależniony od alkoholu - dla przypomnienia

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
  • 1 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
alkoholizm , czy jesteś uzależniony od alkoholu - dla przypomnienia
Niedostępny Lea
#believeinyourself
Liczba postów: 1,918
Liczba wątków: 234
Otrzymanych polubień: 6,390
Wystawionych polubień: 6,958
Reputacja: 2,261
: @315
Information  22.Sie.2019, 10:36 AM
(21.Sie.2019, 05:45 PM)Ola1 napisał(a): xKobra może i masz troszkę racji ponieważ skłonność do uzależnienia jest jak najbardziej dziedziczona po rodzicach ,czy przodkach .....

Tu akurat co do tego stwierdzenia nie zgodzę się, ponieważ to czy ktoś pije, pali czy ma inne uzależnienia to jest tylko i wyłącznie jego wybór. Przykład? Ok. Moi rodzice oboje palili, baa nawet tato zmarł na raka płuc. Oboje z bratem nie palimy i nie paliliśmy. Więc chyba nie jest tak do końca ...
[Obrazek: LDDILX5.gif]
[-] Post użytkownika Lea lubi 1 użytkownik :1 użytkownik Polubień Lea's post
  • izzy35
Szukaj
Odpowiedz
Konto usunięte
Gość

: @0
22.Sie.2019, 11:02 AM
(22.Sie.2019, 10:36 AM)Lea napisał(a):
(21.Sie.2019, 05:45 PM)Ola1 napisał(a): xKobra może i masz troszkę racji ponieważ skłonność do uzależnienia jest jak najbardziej dziedziczona po rodzicach ,czy przodkach .....
Tu akurat co do tego stwierdzenia nie zgodzę się, ponieważ to czy ktoś pije, pali czy ma inne uzależnienia to jest tylko i wyłącznie jego wybór. Przykład? Ok. Moi rodzice oboje palili, baa nawet tato zmarł na raka płuc. Oboje z bratem nie palimy i nie paliliśmy. Więc chyba nie jest tak do końca ...

Lea  Smile ​​​​​​dlatego napisałam ,że xkobra ma tylko  troszkę racji ...i zgadzam  się  z Tobą ,że tak do końca nie jest ..
[-] Post użytkownika Konto usunięte lubi 1 użytkownik :1 użytkownik Polubień Konto usunięte's post
  • izzy35
Odpowiedz
Offline KiciKici

Liczba postów: 181
Liczba wątków: 6
Otrzymanych polubień: 477
Wystawionych polubień: 69
Reputacja: 270
: @1,829
01.Wrz.2019, 09:46 PM
Czy palenie czy picie..nawet inne używki to jest uzależnienie nawet kawa kt sie pije codziennie i nawet nadmiernie..a to szkodzi zyciu zdrowiu i nie tylko fizycznym....niszczac siebie niszczymy bliskich....bo widzą ale nic nie moga zrobic. Kochaja nas i wspieraja ale czasem nie bo maja juz dosc . Jesli jestesmy np juz po slubie czysto teoretycznie to jak kochamy sie nad zycie to po co skracamy swoj zywot i zwiazek ....zostawiamy dzieci.....wszystko no chociaz jest czesto tak jesli matka pije to dzieci albo bd też albo beda mialy obrzydzenie do konca zycia....tak samo z paleniem lecz tu dym jest bardziej szkodliwy bo dzieciaki go wdychaja. A jak nie upilnujesz dziecka to samo weźmie. W tych czasach od 10 zwyrz pala E-papierosy i mw ze sa mniej szkodliwe gw prawda. Tak samo energetyki ale sprzedawca musi sprzedac bo to nie jest alko. Ale w tym jest niebezpieczeństwo! Taka dawka kofeiny dla malego dziecka? Ono moze pasc od nadmiaru a w tych czasach pija to jak soczek. Jak palimy pijemy itp itd dajemy przyklad innym....raz moda na palenie i picie pozniej nie i znow wraca. Po to dano nam życie aby czerpać z niego a nie je skracać... pozdrawiam
[-] Post użytkownika KiciKici lubi 2 użytkowników :2 użytkowników Lubie to! KiciKici's post
  • , izzy35
Szukaj
Odpowiedz
Offline Diabełek
delikatny pismak
*
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 7
Otrzymanych polubień: 387
Wystawionych polubień: 1,036
Reputacja: 225
: @5,471
09.Wrz.2019, 07:47 PM
hmm biorąc pod uwagę że moja rodzina nie pije, jest wrogiem alkoholu. ojciec śp odwrotnie,, ja jako syn mam skwiejne nastroje więc. kim jestem ? hmm moim zdaniem alkoholikn;9
[-] Post użytkownika Diabełek lubi 1 użytkownik :1 użytkownik Polubień Diabełek's post
  • izzy35
Szukaj
Odpowiedz
Konto usunięte
Gość

: @0
03.Lis.2019, 04:59 PM
[Obrazek: 7E352ni.jpg]
[-] Post użytkownika Konto usunięte lubi 5 użytkowników :5 użytkowników Lubie to! Konto usunięte's post
  • , , Diabełek, izzy35, Lea
Odpowiedz
Niedostępny izzy35

Liczba postów: 183
Liczba wątków: 5
Otrzymanych polubień: 489
Wystawionych polubień: 696
Reputacja: 122
: @11,725
04.Kwi.2020, 02:55 AM
A ja mam całkiem inne zdanie na ten temat....sorry ale dla mnie alkoholizm to nie horoba a własny wyburzenia. .. ludzie dzieci nie ważne może presją kolegów ze szkoły czy jak większość myśli tzw alkoholu domu w dzieciństwie. .. ta są wymurki ludzi uzależnionych i tak naprawdę nie ważne czy to alko czy fajki albo grami lub jeszcze coś innego... fakt wszystko jest dla ludzi itd. Ale chcecie czy nie to my sami decydujemy czy sięgnie po alko czy 1sza fajkę to od nas zależy ..... ja mam nałogi i fakt mogę oficjalnie się do nich przyznać. ..życie ....mogłem powiedziec Nie ...ale nie zrobiłem tego ....taka prawda ... pamiętajmy jednak ze nalogi można też pokonać pod warunkiem że ktoś chce i ma silną wolę lub wsparcie w tym....samemu nic nie zdziałamy. Są ruzne sposoby na ruzne nalogi... jak to się muw : staraj się robić tak byś nie krzywdzil/la siebie i innych choć nie zawsze to się udaje... jesteśmy tylko ludźmi i pełniący błędy lecz nie każdy wyciąga z nich wnioski i to jest najgorsze chyba w tym a nie to jaki mamy nałóg. ... Smile
[-] Post użytkownika izzy35 lubi 2 użytkowników :2 użytkowników Lubie to! izzy35's post
  • , Lea
Szukaj
Odpowiedz
Offline Paweł1967
Liczba wątków: 0
Otrzymanych polubień: 5
Wystawionych polubień: 0
Reputacja: 1
: @115
11.Kwi.2020, 02:30 PM
Witam , mam na imię Paweł jestem alkoholikiem . Czuję się dzisiaj okropnie samotny , nie mogę sobie z tym poradzić i jeszcze na dodatek czuję potężny strach przed zapiciem
[-]
  •
Szukaj
Odpowiedz
Niedostępny Lea
#believeinyourself
Liczba postów: 1,918
Liczba wątków: 234
Otrzymanych polubień: 6,390
Wystawionych polubień: 6,958
Reputacja: 2,261
: @315
Information  11.Kwi.2020, 03:07 PM
(11.Kwi.2020, 02:30 PM)Paweł1967 napisał(a): Witam , mam na imię Paweł jestem alkoholikiem . Czuję się dzisiaj okropnie samotny , nie mogę sobie z tym poradzić i jeszcze na dodatek czuję potężny strach przed zapiciem

Cześć Paweł, nie wiem, czy tutaj ktoś jest odpowiednia osobą, aby Ci pomóc.
[Obrazek: LDDILX5.gif]
[-]
  •
Szukaj
Odpowiedz
Offline Paweł1967
Liczba wątków: 0
Otrzymanych polubień: 5
Wystawionych polubień: 0
Reputacja: 1
: @115
11.Kwi.2020, 03:26 PM
Rozumiem , ale dziękuję za miłe chęci . Jestem tutaj nowy na tym portalu , teraz gdy są święta czuję się podle . Mieszkam sam , w dobie kwarantanny nie mogę iść do opieki na śniadanie wielkanocne . Jedyne święta które spędzę sam boje się tego okropnie . Boję się do kogokolwiek napisać , żeby nie zostać z banowanym
[-]
  •
Szukaj
Odpowiedz
Offline Malibu

Liczba postów: 211
Liczba wątków: 8
Otrzymanych polubień: 653
Wystawionych polubień: 359
Reputacja: 297
: @3,275
30.Lip.2020, 05:49 PM
Alkoholizm jak i narkomania sa choroba......i to prowadzaca do smierci! z reguly sie zaczyna to od zapijania problemow....uzaleznienie myk pyk i jest......najgorsze,ze ludzie nie zdaja sobie srawy-ze pod wplywem robia zle,krzywdza itd......ale to juz jest znak-ze nimi rzadzi uzaleznienie!
[-]
  •
Szukaj
Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

•  
  • Wróć do góry  
  • Lite mode  
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Polskie tłumaczenie © 2007-2018 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku
Send thread to a friend